top of page

Achtergrondinformatie 

image00059.jpeg
Panakkers Nuenen

Panakkers is een wijk ten westen van het historische centrum van Nuenen. Een wijk met veel groen, alle voorzieningen op loopafstand en via de Europalaan goed bereikbaar. Openbaar vervoer is direct beschikbaar via de bushalte Geldropsedijk. 

Meldingen openbare ruimte
De gemeente Nuenen heeft een laagdrempelig systeem om meldingen te doen, en pakt deze over het algemeen snel op. Is er bijvoorbeeld sprake van overlast, een onveilige verkeerssituatie of een kapotte lantaarnpaal? Of heb je een goed idee, of een grote frustratie? Doe een melding via de website https://www.nuenen.nl/melding-doen, en help mee om onze wijk nog mooier en veiliger te maken! Een tweede mogelijkheid om meldingen te doen is via de gratis app ‘Buitenbeter’ op je telefoon. Maak een foto, vul het formulier in, en klaar! 

Via een melding gaat een vraag direct naar de juiste persoon en wordt een termijn gekoppeld voor tijdige afhandeling.  


Berichten uit de buurt 
Besluiten zoals vergunningen, bouwplannen en plaatselijke regelgeving kunnen van invloed zijn op het woongenot. Het is daarom prettig om tijdig te weten als er wat verandert in je buurt. De overheid heeft hiervoor een e-mailservice ingericht, waarmee het mogelijk is automatisch alle meldingen te ontvangen uit jouw omgeving. Via de website https://www.overheid.nl/berichten-over-uw-buurt is het mogelijk om jouw voorkeuren door te geven en automatisch bericht te krijgen. 


Een veelgehoorde vraag heeft betrekking op het snoeien en kappen van bomen. Hiervoor is in Nuenen vrijwel nooit een kapvergunning nodig, waardoor er geen meldingen of aankondigingen van gemaakt worden. Om problemen te voorkomen roepen wij iedereen daarom op tevoren te overleggen met de buren om vervelende verrassingen te voorkomen. 
 

bottom of page