top of page

Onze buurt

Onze wijkvereniging biedt een variëteit aan activiteiten en voorzieningen. Zie hieronder een greep uit onze faciliteiten. Uiteraard is er altijd ruimte voor goede ideeën en nieuwe initiatieven.

image00073.jpeg

Burendag

Tijdens burendag kunnen alle buren elkaar ontmoeten in een ongedwongen sfeer. Samen deelnemen aan een workshop, spelletjes spelen, een proeverij ervaren en kennis maken met alle buren. Zowel jong als oud is van harte welkom!

image00066.jpeg

Koningsdag

Koningsdag wordt niet alleen in het centrum van Nuenen gevierd. Ook in onze 'Koninklijke' buurt vieren we Koningsdag enthousiast mee. Versier je huis en hang trots de vlag op.

WhatsApp.jpg

Whatsapp groepen

Binnen de Panakkers zijn verschillende WhatsApp groepen actief waarmee buurtgenoten met elkaar in contact blijven. Groepen verschillen van thema's als veiligheid, gezelligheid, oppassen tot een spelletjesgroep en krantenapp.

357f061b-b783-4ea6-b4ed-7b6ae1f51912.JPG

Walking Dinner

Je buren leren kennen en ook de kookkunsten van elkaar mogen ontdekken? Tijdens de Walking Dinner ga je op ontdekkingstocht in onze wijk. Eet drie gangen bij diverse buren en maak er samen een heel gezellige avond van. 

2021_Straatspeeldag_27.JPG

Buitenspeeldag

Ook in onze wijk speelt de jeugd jaarlijks een dag onbezorgd buiten. Er wordt jaarlijks een gevarieerd programma aangeboden voor kindjes in diverse leeftijden. Lekker spelen en de wijk samen met de andere kinderen ontdekken!

image00094.jpeg

Halloween

Lekker griezelen in onze wijk? Met Halloween kan je bij ons een mooie ronde maken. Trek je verkleedkleren aan en op snoepjacht maar! De huizen zijn prachtig versierd en je kan speuren naar lekkernijen. Alleen zijn sommige huizen wel spannend hoor..

Foto (11).jpeg

Groenbeheer

In de wijk is een groencommissie actief die regelmatig samen de handen uit de mouwen steekt in de Sophiastraat. Buurtgenoten zorgen zo samen voor een mooie, schone en groene omgeving in de wijk.

Knipsel.JPG

Nieuwsbrief

De PAN is een uitgave van onze nieuwsbrief die elk kwartaal naar onze leden wordt verstuurd. De PAN wordt vol enthousiasme gemaakt door vrijwilligers uit de wijk. De nieuwsbrief redactieleden zijn Onno Boxma, Loes van Orsouw en Jules Cuijpers. Contact opnemen met de redactie kan via panakkersnieuws@gmail.com

image00100.jpeg

Gemeente contact

Naast de vele activiteiten onderhoudt de vereniging goed contact met de gemeente Nuenen over bijvoorbeeld de inrichting van de openbare ruimte, onderhoud van groen en nieuwe ontwikkelingen. 

d0f3b78b-8d7e-4182-bc4c-1e667039b5da.jpg

Pasen

Jawel! De paashaas komt ook in wijk Panakkers op bezoek. Hij verstopt paaseitjes, speelt spelletjes en laat de kids deze dag samen veel plezier maken.

image00105.jpeg

Carnaval

De carnavalsoptocht in een kleine variant loopt elk jaar een rondje door de wijk. Wijkgenoten jong en oud kunnen genieten van deze groep bijzonder geklede carnavalsvierders die samen na het rondje in de wijk op weg gaan naar de grote optocht in het centrum.

788b57d8-ddd0-40c9-a84b-3eab482c23ed.JPG

Speelvoorzieningen

De gemeente Nuenen heeft in 2021 in onze wijk op een aantal plekken speelvoorzieningen geplaatst. Spring op de groene stippen in de Sophiastraat waar ook de wilgen tipi staat. Achter de Constantijnstraat vind je vlakbij de groene bult/berg een houten doolhof, houten stapbalken en zelfs een verstopte 'piraten' hut. Maak jij de hut verder af? Deze staat verstopt achter de Mauritsgaarde. Veel plezier met de zoektocht!

Foto (6).jpeg

Buurtbieb

In onze wijk kan je in de Sophiastraat 2 buurtbiebs vinden. Eentje voor volwassenen en ons 'Kiekenboekenkastje' voor kinderen. Heb je een boek over? Plaats hem in het kastje en neem gerust een boek mee om thuis te lezen. Veel leesplezier!

Boom panakkers.webp

Buurthulp

Wanneer nodig, kunnen buurtbewoners bij ziekte, ongevallen of calamiteiten een beroep doen op de buurthulp. Via het netwerk van de wijkvereniging kan hulp gevonden worden op de momenten dat dat tijdelijk nodig is. 

download.jpg

Jeu-de-Boulesbaan

Een paar honderd meter lopen en je vind bij het veldje tussen Boord & Dubbestraat een Jeu-de-Boulesbaan. Deze baan is voor iedereen beschikbaar, neem je eigen Jeu-de-Boules set mee en wellicht sluiten er ook graag wat wijkbewoners aan bij een potje Jeu-de-Boules!

beweegroute-foto-1_0.jpg

Beweegroute

In 2023 heeft de Gemeente Nuenen een beweegroute opgezet. Één van de startpunten bevind zich vlakbij onze wijk. Op het veld bij de Helsestraat & Boordseweg staat een paal waar vanuit je de route kan starten. De beweegroutes nodigen je uit om in de buitenlucht in beweging te komen. De routes zijn zonder app te gebruiken en alle oefeningen zijn op 3 fitheidsniveaus uit te voeren. Wil je de app toch gebruiken, download deze dan via deze link.

IMG_1357 (1).jpg

ALV & Nieuwjaarsmoment

Aan het begin van het jaar is onze Algemene Leden Vergadering. Afgelopen editie hebben wij deze gecombineerd met een ontmoetingsmoment en hebben we samen kunnen eten en kletsen. Aansluitend vind onze ALV plaats waarbij we terugblikken op het afgelopen jaar en samen met de wijkgenoten vooruitkijken naar het nieuwe jaar.

image00037.jpeg

Overig

Overige activiteiten.. Wellicht heb jij nog een leuke aanvulling in dit rijtje? Een mooi initiatief, of spontane activiteit. We hebben altijd ruimte voor mooie ideeën.

bottom of page